Cum puteți asigura producții de calitate cu Smart Technology de la BASF

Producțiile de calitate în agricultura modernă nu reprezintă doar un simplu obiectiv. Ele sunt o necesitate reală pentru a avea succes la finalul perioadei de cultivare. Producțiile sănătoase și de calitate se traduc în vandabilitate și, implicit, în profituri ridicate.

Tehnologiile moderne, precum Smart Technology de la BASF, pot contribui la atingerea acestui obiectiv. Este valabil cu atât mai mult în producția horticolă, unde mare parte din recolta comercializată în retail este la alegerea directă a consumatorilor pretențioși.

Care e rețeta producțiilor de înaltă calitate?

Orice rețetă începe cu o bună pregătire. Este valabil și în agricultură, dar, mai întâi e necesar un plan coerent și complet al tehnologiei de cultură. Acesta stă la baza tuturor activităților și este unul dintre principalii factori generatori de profit pentru fermier.

Cea de-a doua parte a rețetei, ingredientele, includ printre altele: materialul săditor de calitate, productiv, rezistent la anumite boli și adaptabil condițiilor locale din fermă și tehnologiei aplicate, fertilizarea prealabilă a solului în mod optim, erbicidarea și tratamentele fitosanitare pentru prevenirea și combaterea bolilor și dăunătorilor, materialele de suport necesare, precum și cele pentru efectuarea lucrărilor, respectiv pentru depozitarea ulterioară recoltării.

A treia parte a rețetei constă în implementare. Vorbim aici de lucrările agrotehnice propriu-zise, de tehnicile folosite și, nu în ultimul rând, de corectitudinea cu care fiecare verigă din lanțul tehnologic este executată.

Care sunt cele mai mari dificultăți în obținerea unor producții de calitate?

Cea mai dificilă problemă cu care se confruntă fermierii este vremea. Este singurul factor ce nu poate fi controlat și nici prezis pe perioade lungi. Lăsând la o parte spațiile protejate, care elimină în mare parte inconvenientul factorilor climatici, riscurile aduse de vreme pot fi reduse prin folosirea inteligentă a irigațiilor, prin utilizarea semințelor sau a soiurilor certificate, printr-un program bun de fertilizare, respectiv prin utilizarea produselor și a tehnologiilor complementare sau cu efecte de vitalizare.

A doua cea mai mare provocare se referă la atacurile organismelor dăunătoare. De exemplu, la culturile de tomate sunt “renumite” o serie de boli păgubitoare, precum: făinarea (poate fi combătută cu succes cu produse precum Dagonis®), mana (fermierii profesioniști o previn folosind Cabrio® Top) sau putregaiul cenușiu (se poate combate folosind Signum®). De asemenea, păgubitoare pot fi Tuta absoluta sau omida fructificațiilor (recomandăm tratamentul cu insecticidul Alverde®), buruienile monocotiledonate și dicotiledonate (care se pot combate cu erbicidul Stomp® Aqua)

Fermierii trebuie să conștientizeze faptul că producțiile de calitate nu se mai pot obține fără a face o agricultură modernă și sustenabilă.

Este important de menționat că metodele de mai sus necesită o abordare integrată, combinată cu o consultanță din partea experților și un program bine pus la punct de prevenție. Doar aplicate împreună, ele pot oferi fermierilor instrumentele necesare pentru depășirea dificultăților și creșterea productivității, a calității și implicit a profitului.

Smart Technology

Am lansat Smart Technology pentru culturi horticole, programul inteligent de protecție a plantelor, aliatul tău de încredere.

Mai multe detalii

Câmp Deschis

Află informații cu care câștigi teren! Un podcast cu, despre și pentru fermieri.

Ascultă acum!

De acum poți primi noutățile BASF și pe WhatsApp

Te poți abona la informările noastre în 3 pași simpli. Știri, sfaturi, recomandări, rapid și ușor, direct pe WhatsApp.

Mai multe detalii
Mergi sus