Secretul paradoxal pe care fermierii îl ignoră când vine vorba de bani

Uite ce trebuie să faci ca să te asiguri că recolta de floarea soarelui îți va aduce un profit mai mare

Știai că economisind bani, de fapt ai putea pierde din profit? Majoritatea fermierilor își fac calculele cu mult timp înainte de a înființa culturile. Fiecare dintre acțiunile lor are drept scop obținerea profitului în urma recoltei.


Totuși, sunt fermieri care par să aibă întotdeauna profit, în timp ce alții nu. Secretul e simplu. Fermierii care obțin aproape întotdeauna rezultate excelente folosesc o metodă garantată de a-și conserva profitul adus de floarea soarelui , chiar și în condiții dificile.


Metoda este cât se poate de simplă: fermierii buni folosesc produse de top pentru protecția florii soarelui, chiar dacă acestea sunt mai scumpe. În plus, aplică tehnologia ca la carte, iar rezultatul se vede în fiecare an: sporuri de recoltă și, implicit, mai mulți bani. Deși pare paradoxal, un fungicid de top precum Pictor®, de la BASF, nu îți reduce din profit, ba chiar îți poate aduce un profit mai mare.

Care este explicația


Fungicidul Pictor® este rodul a peste 10 ani de cercetare și experimente desfășurate în toată lumea. Produsul beneficiază nu doar de combinația unică a celor două substanțe active (boscalid şi dimoxistrobin), ci și de efectul AgCelence® de vitalizare a plantelor. Concret, plantele de floarea soarelui se mențin verzi mai mult timp, fac mai multă fotosinteză, producţia este mai mare iar semințele au un conținut mai ridicat de ulei.


Bineînțeles, principalul avantaj al fungicidului Pictor® este eficacitatea cu care combate cele mai păgubitoare boli la floarea soarelui, în special Sclerotinia (Putregaiul alb al florii soarelui). Alternarioza, Botrytis, Phoma și Phomopsis sunt alte boli care le pot da bătăi de cap celor ce cultivă floarea soarelui. Nu însă și fermierilor care au aplicat fungicid Pictor® la floarea soarelui.

”Pentru mine, Pictor® e unul din cele mai bune produse” – Gheorghe Matei


”Folosim fungicidul Pictor® la floarea soarelui de 4-5 ani, iar anul acesta îl vom cumpăra și pentru rapiță. Pictor® este unul dintre cele mai bune produse pentru combaterea bolilor tulpinii sau frunzelor la culturile oleaginoase”, spune Gheorghe Matei, unul dintre cei mai experimentați și mai respectați ingineri agronomi din Călărași. ”Pentru mine, boscalidul e substanța care face diferența pe boli, comparativ cu celelalte produse concurente. E foarte important momentul aplicării, în perioada înfloritului, care se suprapune cu presiunea maximă a bolilor. Cultura de floarea soarelui rămâne verde mai mult timp, iar producția e foarte puțin sau deloc afectată de boli”, a constatat domnul Matei.


Pentru combaterea eficientă a putregaiului alb la floarea soarelui, tratamentul cu Pictor® trebuie să se facă preventiv, înainte de apariția primelor simptome. Astfel, bolile nu vor afecta floarea soarelui tratată cu Pictor®. În cazul în care vremea este capricioasă, cu precipitații multe, umezeală și temperaturi ridicate, așa cum anunță meteorologii pentru următoarele luni, fungicidul Pictor® va ține infestarea sub control.


Nu doar vremea favorizează bolile la floarea soarelui, ci și fermierii înșiși. ”Nu se mai fac rotațiile corespunzătoare de ceva ani. Pe vremuri se spunea că este nevoie de 7 ani, apoi 4 ani de rotație. Ori noi, fermierii, am ajuns acum să punem grâu, rapiță, floarea soarelui ceea ce duce la înmulțirea exagerată a bolilor transmise prin sol și resturile vegetale. Sigur că apar probleme”, spune Georgeta Cojocaru.

Folosirea Pictor® îți poate aduce sporuri mai mari de producție


În ultimii 12 ani, experții BASF au testat eficiența fungicidului Pictor® în peste 500 de loturi experimentale, din diferite țări europene, inclusiv România. Pe lângă testele oficiale, eficacitatea fungicidului Pictor® a fost verificată, demonstrată și apreciată de mii de fermieri din toată Europa. Drept urmare, de la lansarea în 2007, în Europa fermierii au tratat cu Pictor® peste 2,2 milioane de hectare.


În urma testelor, specialiștii BASF și fermierii au constatat că tratamentele cu Pictor® se amortizează ușor, pentru că fungicidul BASF poate aduce sporuri mai mari de producție la floarea soarelui, comparativ cu alte produse concurente, chiar de top. Creșteri consistente de producție au fost observate în loturile tratate cu Pictor® atât în cazul infestărilor mai reduse cât şi ridicate.

În caz de presiune puternică a bolilor, fungicidul Pictor® a redus semnificativ pierderile de recoltă. Acesta este și unul dintre motivele pentru care mulți fermieri apelează direct la tratamentul cu Pictor®, ca să nu riște nimic în caz de vreme nefavorabilă.


Efectul AgCelence® oferit de Pictor® poate să asigure sporuri de recoltă chiar și în situația în care factorii climatici nu favorizează boli precum Sclerotinia, alternarioza, Phoma sau Phomopsis. Elena Ianau este unul dintre fermierii care s-au convins de avantajele fungicidului Pictor®: ”Ca fiecare dintre noi, mă interesează la final profitul, ca urmare a diferenței de producție. Comparativ cu suprafața netratată, am avut un spor între 300-700 kg/ha. Pentru 2016 mi-am procurat Pictor® pentru toată suprafața. Este o soluție inedită, care își justifică pe deplin investiția”, spune doamna Ianau.

Și alți fermieri recomandă fungicidul de la BASF, cu ajutorul căruia au obținut rezultate excelente. ”În ferma noastră folosim produsul Pictor® atât în cultura de floarea soarelui cât și la rapiță. An de an am observat o creștere a producției pentru suprafața tratată cu fungicidul BASF. Pictor® este un produs nelipsit în ferma noastră și îl recomand tuturor fermierilor să-l folosească”, e sfatul inginerului Anton Cornel, responsabil de 4.000 de hectare cultivate în județul Brăila.


Așadar, de ce ai risca cu un produs mai ieftin, când investiția în fungicidul Pictor® se justifică pe deplin? Contactează-ți acum reprezentantul BASF și află cum poate Pictor® să îți aducă mai mult profit la cultura de floarea soarelui!

Mergi sus