Ce spun viticultorii români despre Vivando® și Sercadis®

Vezi ce tehnologie de protecție a viței de vie a folosit acest viticultorul Eugen Nicolescu

citește prima parte a interviului aici

De-a lungul activității la Vitis Babadag, inginerul Eugen Nicolescu s-a confruntat, ca orice alt viticultor, cu numeroase atacuri și presiuni de boli specifice viței de vie. Mană, făinare sau putregaiul cenușiu, precipitații abundente, temperaturi instabile, toate acestea au fost combătute datorită tratamentelor aplicate la timp. Dacă în video-ul anterior, Eugen ne-a povestit ce tratamente a folosit pentru mană, în partea a doua a interviului, viticultorul explică ce tratamente l-au ajutat să prevină și să combată făinarea și putregaiul cenușiu: fungicidele Vivando® și Sercadis®.

Este făinarea o amenințare pentru zona Babadag?

Suntem într-o zonă cu temperaturi foarte ridicate și secetă începând cu luna iunie, iulie august și atunci presiunea de făinare în această plantație este foarte mare. Am folosit cu rezultate foarte bune, ca produs de contact, fungicidul Kumulus® DF, iar ca produs sistemic, fungicidele Vivando® și Sercadis®.

Fungicidele Vivando® și Sercadis® le-am aplicat în perioade cu temperaturi ridicate, atunci când condițiile favorabile de făinare sunt destul de periculoase. Au eficacitate foarte, foarte bună, nu avem niciun fel de problemă în plantație. Acolo unde apare ceva accidental, au și efect curativ foarte, foarte bun.

Presiunea pentru putregaiul cenușiu anul acesta va fi mare, deci va trebui să avem să avem foarte multă grijă cu făinarea, știind că sunt direct legate. În acest caz, tratamentele de făinare trebuie făcute foarte, foarte bine, pentru a nu agrava atacul de putregai ceușiu .

Ce înseamnă viticultura pentru dvs?

Pentru mine, viticultura este un hobby, dar mai mult de atât, este o tradiție. Familia mea se ocupă cu viticultura de aproape 150 de ani. Sunt din București, dar avem diverse proprietăți prin țară și am avut și avem în continuare o vie în Ștefănești, Argeș. Am fost vecini cu familia Brătianu până în 1947. Atât noi, cât și ei eram producători de vinuri. Deci, într-o zonă viticolă consacrată a României.

Am o afinitate pentru soiurile românești, care ar trebui promovate mult mai mult, ar trebui promovate toate soiurile românești. Încercăm să punem umărul să ridicăm industria aceasta în România.

Personal, consider că viticultura este cel mai important pas pentru producerea unor vinuri de calitate. Deoarece știm că niciun fel de tehnologie nu poate înlocui starea de sănătate sau calitatea acestora.

Produse BASF recomandate

Culturi similare

Povești cu vinuri românești, ediția a VII-a, 2022

Pășește printre stelele vinului românesc. S-au ales vinurile câștigătoare la Marea finală.

Vezi marii câștigători

Fii un fermier informat!

Serviciile mele: gestionează rapid și ușor abonările (email sau SMS). Vei primi astfel informații personalizate din partea noastră și vei avea partea de conținut premium.

Abonează-te acum

Conținut exclusiv pentru femierii înregistrați

Fă-ți cont pe site-ul BASF Agro și vei putea accesa conținutul premium, accesibil doar fermierilor înregistrați

Intră în secțiunea Premium

Soluții digitale de la BASF

Aplicația AgAssist – asistentul digital din buzunarul tău

Descarcă aplicația

De acum poți primi noutățile BASF și pe WhatsApp

Te poți abona la informările noastre în 3 pași simpli. Știri, sfaturi, recomandări, rapid și ușor, direct pe WhatsApp.

Mai multe detalii

Ce tratamente poți face dacă ai o suprafață mică de viță de vie

Tratamente și doze de aplicare dacă folosești pompa de spate sau atomizor

Vezi recomandările BASF
Mergi sus