Recenziile fermierilor care au folosit Medax® Top în 2019. VIDEO

Am întrebat fermierii care au cultivat cereale păioase în 2019 cum evaluează efectele regulatorului de creștere Medax® Top.

Regulatorul de creștere pentru cereale Medax® Top conține două substanțe active cu moduri complementare de acțiune: prohexadion calciu si mepiquat clorură, formulate sub tipul unei suspensii concentrate.

Produsul este omologat pentru aplicarea la toate culturile de cereale păioase (grâu, orz, secară, triticale), în doza de 0,6 – 1,0 l/ha. Fereastra de aplicare a regulatorului de creștere Medax® Top este flexibilă, de la începutul alungirii tulpinii, până la apariția frunzei stindard, într-un interval de temperaturi de 5°C – 20°C.

Medax® Top crește rezistența plantelor la cădere deoarece reduce semnificativ înălțimea plantelor, îngroașă și consolidează tulpina prin creșterea nivelului de substanță uscată și lignină din celule și ajută la înrădăcinarea puternică a plantelor.

„Medax® Top își face treaba foarte bine și în condiții de secetă”

Chiar dacă l-a aplicat doar parțial în 2019, din cauza răsăririi întârziate a cerealelor, Gelu Ivănuș de la SC Agro Ivănuș SRL, jud. Teleorman, tot a observat o diferență. “Medax® Top își face treaba foarte bine și în condiții de secetă. Nu numai în condiții normale. Planta crește mult mai viguroasă, distanța dintre noduri este micșorată, observ foarte multe avantaje; orzul, mai ales, nu se frânge, nu cade”, a declarat acesta.

“Acest produs oferă mai multe avantaje, pe care le-am observat în camp”

Aceeași situație a apărut și la Ionuț Olteanu – SC Agromad Crops SRL, jud. Ilfov. “Într-adevăr, cerealele au ieșit foarte târziu, la mijlocul lunii februarie sau chiar spre 1 martie am avut grâu și orz răsărit. Inițial am zis să nu aplicăm, pentru că nici nu știam la orz dacă să ținem cultura sau nu, dar după perioada de ploi și după un aprilie propice, după un martie fără strop de apă, a venit luna aprilie cu multe ploi, luna mai la fel și ne felicităm că am aplicat Medax® Top. Acest produs oferă mai multe avantaje, pe care le-am observat în câmp: în primul rând o talie mai joasă și s-a observat foarte tare în greșuri această diferență de talie, în al doilea rând se observă o îngroșare a paiului și o mai bună înrădăcinare, deci, trei avantaje care recomandă folosirea Medax® Top.”

“Chiar și când nu a căzut cultura, am văzut un spor de producție în urma aplicării acestui regulator”

În județul Olt, Claudiu Vezeanu de la SC Vez Agro SRL povestește despre germinația cerealelor păioase care a avut loc în luna decembrie, urmată de răsărirea propriu-zisă din luna februarie. „Noi nu știam ce se întâmplă, nu aveam nicio expertiză cu răsărirea în primăvară, dar natura ne-a ajutat în primăvară, iar grâul a avut o dezvoltare fabuloasă. Pentru asta, am decis să aplicăm atât la grâu, cât și la orz regulatorul Medax® Top, care a făcut o treabă excelentă. Am lăsat și martor câteva ha de orz, care au ajuns undeva la 1m30 înălțime, iar înainte de recoltat, în urma unei vijelii, a căzut la pământ. Cel tratat cu Medax® Top a rămas în picioare. Noi testăm acest regulator încă de la lansarea în România, iar, pe parcursul anilor am observat, pe lângă reducerea taliei plantei, și un efect de grind și îngroșarea paiului. Chiar când nu a căzut cultura, am văzut un spor de producție în urma aplicării acestui regulator”, a spus acesta.

Agricultura nu stă pe loc. #MulțumimFermierilor

Fermierii noștri au ales să continue activitatea. Ei nu pot spune ”stăm acasă”. Ei lucrează pentru noi toți. Pentru aceasta, le mulțumim din inimă!

Vezi cum îi putem ajuta

Noi creăm Revyluția!

Revysol®: descoperă noul triazol de la BASF

Mai multe detalii
Mergi sus