Rezultatele Regalis® Plus, demonstrate în livadă

Livada cu meri: diferențe dintre loturile netratate și cele tratate cu Regalis® Plus

Pentru producții de măr, păr sau prun ridicate, constante și de calitate, este esențial pentru pomicultori să obțină un echilibru între creșterea vegetativă a pomilor și dezvoltarea fructelor. De aceea, am dezvoltat regulatorul de creștere Regalis® Plus , recomandat în special pentru plantațiile cultivate în sistem intensiv și supertensiv. Pe lângă beneficiul principal, acest regulator de creștere reușește și să stimuleze sistemele naturale de apărare ale plantei în lupta cu focul bacterian.

Pentru a-i demonstra efectele, am ales două parcele din soiul Gala, într-o livadă din localitatea Voinești, județul Dâmbovița.

O parcelă nu a fost tratată cu nicun regulator de creștere, iar celeilalte i-am aplicat două tratamente cu Regalis® Plus (2 x 1,5 kg/ha).

Urmărește videoul și află ce diferențe am observat din luna mai până în luna august!

În primul rând, încă din luna mai, am remarcat că, pe lotul netratat, inflorescențele sunt foarte mici și numeroase, iar creștere lăstarilor e mult mai intensă.

În schimb, pe lotul tratat cu Regalis® Plus, observăm coroana aerisită a pomilor, o lungime a lăstarului mai mică cu 25%, inflorescențe mai mari și o uniformitate ridicată.

O lună mai târziu, în iunie, acolo unde s-a aplicat Regalis® Plus remarcăm un echilibru între creșterea vegetativă și dezvoltarea fructelor, fructe cu dimensiuni asemănătoare și o bună expunere a fructelor la lumină, ceea ce favorizează colorarea uniformă.

În schimb, pe lotul netratat, creșterea lăstarilor continuă într-un ritm accelerat și se văd diferențe de calibru în dezvoltarea fructelor.

În mijlocul verii, în iulie, pe lotul tratat vedem deja că elementele nutritive sunt direcționate către dezvoltarea fructelor, ceea ce nu se întâmplă și la lotul netratat.

De asemenea, diferențele sunt remarcabile când vine vorba de uniformitatea dimensiunii fructelor – condiție esențială pentru valorificare profitabilă.

La inspecția din ultima lună de vară, lotul tratat cu Regalis® Plus se remarcă printr-o producție de fructe de bună calitate, cu o colorare vizibil mai bună decât în lotul netratat.

În schimb, în parcela netrată sesizăm o lungime a lăstarilor vizibil mai mare, cu 50% în plus, precum și o coroană a pomilor mai densă.

Urmărește și alte videouri cu regulatorul de creștere Regalis® Plus

Regalis® Plus este primul regulator de creștere omologat în România pentru culturile de măr, păr, prun, însă, în Europa, produsul este deja cunoscut și utilizat cu încredere de peste 10 ani. Iată beneficiile pentru care e recunoscut:

Regulator de creștere

  • Reduce creșterea lăstarilor
  • Reduce costurile cu tăierile
  • Arhitectură mai bună a coroanei
  • Echilibru între creșterea vegetativă și dezvoltarea fructelor

Optimizează producția

  • Poate elimina alternanța de rodire
  • Fructe de calitate mai bună
  • Producții mari și constante
  • Reduce riscul apariției pătării negre

Crește rezistența pomilor

  • Controlul focului bacterian
  • Rezistența crescută la factorii de stres
  • Stimulează mecanismele de apărare
  • Atac redus al insectelor

Află mai mult din pagina de produs

Produse BASF recomandate

De acum poți primi noutățile BASF și pe WhatsApp

Te poți abona la informările noastre în 3 pași simpli. Știri, sfaturi, recomandări, rapid și ușor, direct pe WhatsApp.

Mai multe detalii

Să fii fermier. Cea mai importantă meserie din lume

Trăim cel mai provocator moment din istoria agriculturii. Dar și cel care ne oferă cele mai mari oportunități.

Descoperă noua campanie BASF

Fii un fermier informat!

Serviciile mele: gestionează rapid și ușor abonările (email sau SMS). Vei primi astfel informații personalizate din partea noastră și vei avea partea de conținut premium.

Abonează-te acum

Echipa vânzări BASF din zona ta

Ai întrebări despre produsele noastre?

Contactează-ne acum
Mergi sus