Studiu de caz: elemente tehnologice într-o plantație de viță de vie. Episodul 4

Ce tratament/produse să aplici la începutul perioadei de vegetație

Robert-Ionuț Băicoianu (Sales Manager Culturi Horticole la BASF Agricultural Solutions România) te invită la Tohani, în podgoria Dealu Mare, pentru un nou episod din seria informativă dedicată viticultorilor.

De această dată, vedem ce produse se aplică la începutul perioadei de vegetație.

Soriale® LX este un fungicid sistemic pe bază de fosfonați de potasiu, dedicat combaterii manei la vița de vie. Acesta a fost aplicat în premieră anul acesta, cu rezultate extraordinare. Având o acțiune sistemică deosebită, acropetală și bazipetală, stimulează mecanismele naturale de apărare a plantei.

Află mai mult despre Soriale® LX de la BASF

În momentul în care frunzele au deja 3-5 cm în diametru, când temperatura aerului e de aproximativ 10 grade și apar precipitații timp de 10 ore, are loc infecția cu agentul patogen Plasmopara viticola. De aceea, începutul perioadei de vegetație e un moment cheie în care se recomandă aplicarea acestui tratament preventiv.

Pe parcursul iernii, făinarea se găsește în scoarță și în muguri. În momentul în care lăstarul pornește din mugurele de iarnă, atunci făinarea este deja prezentă. De aceea, s-a ales aplicarea Kummulus® DF, care un efect preventiv împotriva făinării.

Află mai mult despre Kummulus® DF

După acest tratament, când lăstarii aveau deja 20-25 de cm, s-a aplicat Delan® Pro, un alt produs nou în portofoliul BASF. Acest fungicid are o tehnologie proactivă și e creat pe bază de ditianon și fosfonați de potasiu.

Află mai mult despre fungicidul Delan® Pro

Odată cu Delan® Pro a fost aplicat și un tratament cu Sercadis®, care conține substanța activă fluxapiroxad (300 g/l), din grupa SDHI - inhibitori ai enzimei succinat dehidrogenază. Acesta asigură o prevenție foarte bună împotriva făinării. Tratamentul a fost și de această data completat cu Kummulus® DF.

Află mai mult despre fungicidul Sercadis®

Pentru a nu rata niciun episod din această serie, te invităm să te abonezi la newsletter-ul nostru

Culturi similare

Fii un fermier informat!

Serviciile mele: gestionează rapid și ușor abonările (email sau SMS). Vei primi astfel informații personalizate din partea noastră și vei avea partea de conținut premium.

Abonează-te acum

Echipa vânzări BASF din zona ta

Ai întrebări despre produsele noastre?

Contactează-ne acum

Ce tratamente poți face dacă ai o suprafață mică de viță de vie

Tratamente și doze de aplicare dacă folosești pompa de spate sau atomizor

Vezi recomandările BASF
Mergi sus